Veteraanimaja

Veteraanimaja

Iitin kunnan omistama Veteraanimaja sijaitsee Jokuessa viitisen kilometriä Kausalasta Lahteen päin osoitteessa Sitikkalantie 107.

Yleiset aukiolot ja hinnat

Poikkeuksia aukioloissa:

 

Veteraanimajan saunan yleiset aukioloajat ovat talviaikana 1.10. - 31.5. maanantai, keskiviikko ja torstai kello 16-20 sekä lauantaina kello 16-20. Kesäaikana sauna lämpenee keskiviikkoisin kello 17-21.

Veteraanimajalla saunomiseen yleisinä aukioloaikoina tarvitaan joko kertalippu tai saunakortti. Lippuja ja saunakortteja saa ja saunakorttiin voi hankkia lisää käyntikertoja kunnan Monitorista.

 

Tilojen vuokraus

Veteraanimajan ja saunojen vuokrausta voi tiedustella Monitorista.

Toimintaohjeita

Saunomiskäynti kirjataan vetämällä saunakorttia ovien vieressä olevan lukijan läpi. Onnistuneen kortinluvun merkiksi WC:n oven yläpuolella olevan valon pitäisi näyttää aina joko punaista tai vihreää valoa. Vihreä valo tarkoittaa, että käynti on kuitattu onnistuneesti. Punainen valo tarkoittaa, että joko kortilla ei ole käyntikertoja jäljellä tai sauna ei ole auki. Jos valo ei syty useista yrityksistä huolimatta, kirjaa virhetilanne kuistin postilaatikossa olevaan vihkon. Jos valo näyttää punaista, vaikka käyntikertoja pitäisi olla jäljellä, selvitä ongelma Monitorissa.

Avantosaunatoimintaa pyritään ylläpitämään pienillä kustannuksilla. Siksi onkin tärkeää, että kukin saunoja pyrkii omalta osaltaan huolehtimaan tilojen siisteydestä. Viimeisten saunojien tulisi huolehtia

  • lattiamattojen rullaamisesta kuivumaan pesutilaan ja pukuhuoneen lattian kuivaamisesta lastalla;
  • löylyvesiämpärin tyhjentämisestä;
  • löylyhuoneen oven kiinnilaittamisesta;
  • valojen sammuttamisesta ja
  • ulko-ovien kiinnilaittamisesta.

Kiuas lämpenee ajastimella, eikä tiloissa välttämättä käy ketään ennen seuraavaa saunomiskertaa. Siksi löylyhuoneen ovi on pidettävä kiinni, ettei seuraavalla saunomiskerralla astuta viileään saunaan. Talvisaikaan ulko-ovet voivat olla turvonneet, ja niiden lukitseminen voi vaatia hieman kovempaa paiskomista. Laiturivalon katkaisin löytyy miesten pukuhuoneesta.