Erkki Haapalahden muistolle

Erkki Haapalahden muistolle

Joulun jälkeen saimme kuulla suru-uutisen, Erkki Haapalahti oli siirtynyt tuonpuoleisille laduille.

Erkki oli toistakymmentä vuotta sitten tullut paluumuuttajana pääkaupunkiseudulta takaisin Iittiin vanhempiensa rakentamaan taloon, missä hän eleli yksikseen, mutta oli kuitenkin tosi aktiivisesti monissa harrastuksissa mukana. Työllisyyskurssilla Erkki opiskeli atk-taitoja, joita hän käytti hienosti latuyhdistyksen toiminnassa perusteellisuudellaan. Taloushallinto oli hyvin hoidettu ja tilit täsmäsivät sentilleen. Joka kuukausi saimme kuulla tarkan selonteon yhdistyksen tilitapahtumista.

Erkki toimi puolitoista vuotta latuyhdistyksen puheenjohtajana, mutta erosi tehtävästä terveydellisistä syistä. Pukkikankaan kodan ja laavun huolto olivat tärkeitä Erkille samoin kuin syksyiset Saukkoreitin raivaukset Iitin kunnan latuverkoston osalta. Viimeinen suuri ponnistus oli Radansuun polun rakentaminen, missä uutteria talkoohenkilöitä tarvittiin. Välillä tuntui siltä, että Erkki oli muita askeleen edellä hankkeen toteutuksessa. Myös muissa seuroissa talkoomiehenä Erkki oli aina käytettävissä.

Erkki oli innokas sähköpostin käyttäjä ja puhuttiinkin Erkkipostista, mitkä usein liittyivät puhuttuihin asioihin tai yleisiin yhdistysasioihin. Erkki seurasi tarkasti lähiseutujen latuyhdistysten toimintaa ja antoi niistä paljon tietoja meille sekä ideoi retkipaikkoja, joihin oli itsekseen käynyt ennakkoon tutustumassa. Sähköposteissa tarkkuus oli tyypillistä Erkille kaikkine mahdollisine liitteineen.

Ihmisenä Erkki oli hyvin lähimmäisenrakas. Lähes aina toisen etu oli etusijalla. Retkillä Erkki oli kuljetusavun tarjoaja vaikkei olisi itse retkeen edes osallistunutkaan. Kuutamotapahtumissa tai Iitin kunnan tai seurakunnan tapahtumissa olivat Erkin valmistamat nokipannukahvit laatutavaraa. Nämä Iitin ladun nettisivut olivat pitkälti myös Erkin peukalon alla.

Keväällä alkanut koronapandemia painoi kovasti Erkin mieltä monella tavalla. Erkin avokätisyys varusteiden tai vaikkapa kauppatavaroiden hankinnassa jäi meitä kaikkia vähän askarruttamaan. Menetys meille kaikille ja latuyhdistyksen toiminnalle on todella suuri. Muistamme Sinut rakkaana ja rehtinä latukaverina.