Melonta

Melonta käy koko perheen liikuntaharrastukseksi. Kanoottia ei kannata ostaa suinpäin, vaan kannattaa kokeilla melomista vuokravälinein, kaverin kanootilla tai järjestetyillä melontaretkillä tai -kursseilla. Melonta on monipuolista liikuntaa, se vaikuttaa selkä-, käsi- ja jalkalihaksiin. Erityisesti se vahvistaa hartiaseudun lihaksistoa.
 
Kanootteja on kahdenlaisia; avokanootteja l. inkkareita ja kannellisia sulavalinjaisia kajakkeja. On jokaisen oma mieltymys kummasta pitää enemmän. Kajakit ovat nopeampia ja niihin mahtuu vähemmän tavaraa. Ne ovat kuitenkin soveliaita suuremmille vesistöille tai vaikkapa merimelontaan. Inkkarit soveltuvat taas pieniin rauhallisiin vesistöihin ja jokiin, niihin mahtuu huomattavasti enemmän tavaraa mukaan kuin kajakkeihin. Molemmissa malleissa on sekä yhden että kahden melottavia malleja.
 
Iitin Ladulla on oma kahden melottava intiaanikanootti. Sitä voi kuljettaa joko henkilöauton katolla kattotelineellä tai peräkärrillä. Kanoottiin kuuluvat melat ja melontaliivit.
Kanootin vuokra latuyhdistyksen jäsenitä on 5 €/ vrk.
 
Iitin Latu järjestää kesän aikana 2 - 3 melontaretkeä. Paikkoja löytyy sopivasti Iitistä Salpausselän pohjoispuolelta, mutta olemme käyneet myös kauempana melomassa. Oman ja henkilökohtaisten kanoottien lisäksi retkille on vuokrattu kalustoa paikallisilta matkailuyrittäjiltä.
 

Tutustu lisää melontaan Suomen Ladun sivuilla.