Jääkirkkovuori

Korona-ajan lumikenkäretkellä

Maskeihin sonnustautuneet latulaiset kokoontuivat sunnuntaina Kausalan torin kulmaan ja suuntasivat autonsa kohti Säyhdettä ja sen talviaikaista kuuluisaa nähtävyyttä Jääkirkkovuorta. Sinne pääsee helposti kävellen vajaan kilometrin pituista talvellakin kuljettavissa olevaa polkua pitkin, mutta meidän retkemme oli hieman pitempi. Jätimme automme heti Haramaanjärventien alkupäähän ja suuntasimme siitä harjumännikön poikki suoraan kohti pohjoista. Saavuimme soranottoalueen laitaan ja jyrkän alamäen jälkeen yhytimme Nastolasta Iittiin suuntautuvan hiihtoladun.

Lumikenkäretki Jääkirkkovuorelle

Sunnuntai, 7. helmikuu 2021 - 9:00

Sunnuntaina 7.2. lumikenkäretki Jääkirkkovuorelle. Lähtö Kausalan torilta klo 9.00 kimppakyydein. Autoissa käytämme maskeja ja maastossa pienryhmissä turvavälejä. Mukaan reppuun omat eväät. Tiedustelut ja ilmoittautumiset  Pekalle puh. 044 2787261 mielellään tekstiviestinä perjantai-iltaan 5.2. mennessä.

Hankikanteilla Jääkirkkovuorelle

Edellisen viikon suojasää oli kostuttanut lumen läpimäräksi, ja viime päivien yöpakkaset olivat kovettaneet pinnan kovaksi ja kantavaksi, joten kulkumme oli yhtä leikintekoa puuterilumessa kulkemiseen verrattuna. Pysäköimme automme Haramaantien varteen Säyhteen liittymän paikkelle. Asettelimme lumikengät jalkoihimme, heitimme reput selkäämme ja suuntasimme vapaaseen umpihankeen, emme olleet tien vankeja.

Tilaa syöte RSS - Jääkirkkovuori